6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete! - Adrenco Blog

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe… perete!

Pomul de Craciun este simbolul sarbatorilor de iarna, astfel ca il putem considera un element de-a dreptul indispensabil in ceea ce priveste designul de interior in aceasta perioada a anului. Si totusi, daca esti un sustinator fervent al mediului inconjurator si nu vrei sa aduci in caminul tau un bradut viu taiat, poti improviza ceva la fel de frumos din obiecte pe care le ai la indemana prin casa astfel incat simbolul Craciunului sa nu iti lipseasca de sarbatori!

Iata, asadar, 6 idei extraordinare despre cum se poate decora sau asambla un minunat Pom de Craciun pe… perete!

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete!  - Adrenco Blog

1. Pom de Craciun pictat pe un palet. Dupa ce vopsesti paletul cu un lac pentru lemn de culoarea nucului, sa zicem, poti picta bradutul cu o lazura cu efect antic alb fildes. Apoi, bati cateva cuie pe toata suprafata bradutului pictat si agati decoratiuni de Craciun dupa pofta inimii. Vei obtine astfel un minunat si ingenios simbol al Craciunului de care, cu siguranta, se va bucura intreaga familie!

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete!  - Adrenco Blog

 

2. Pom de Craciun din sipci de lemn. La fel ca in cazul pomului pictat pe un palet, lazura colorata cu efect antic s-ar putea sa-ti fie la indemana ca sa realizezi un asemenea proiect. Dupa asamblare si vopsire, impodobeste pomul cu o instalatie cu beculete colorate si decoratiuni specifice Craciunului si… atmosfera-i gata! 🙂

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete!  - Adrenco.ro

3. Pom de Craciun din sfoara. Daca nu locuiesti la curte si lemnul nu iti este tocmai la indemana, iata o alta solutie salvatoare in acest sens. Un ghem de sfoara rezistenta, din aceea pe care o folosesti la tot soiul de activitati casnice, prinsa din loc in loc cu banda adeziva pe perete (a se observa ca ideal este ca si banda adeziva sa aiba o culoare potrivita decorului) sub forma unui bradut si cateva decoratiuni facute din hartie (felicitarile colorate dedicate sarbatorilor de iarna pe care le-ai strans de-a lungul anilor, de exemplu, sunt perfecte!) sunt suficiente pentru a obtine un Pom de Craciun original!

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete! - Adrenco Blog

4. Pom de Craciun cu “amintiri”. Ideea este pur si simplu geniala! Avand in vedere cate “maruntisuri” cu valoare sentimentala ajungem sa adunam intr-o viata – fie ca vorbim aici de fotografii de familie inramate sau obiecte aduse ca suvenir din calatorie – daca le asezam sub forma unui bradut pe perete vom avea cele mai emotionante sarbatori de care am avut parte vreodata! Imagineaza-ti numai ce sursa de povesti spuse in Ajun de Craciun ar putea fi un astfel de pom!

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete!  - Adrenco Blog

5. Pom de Craciun reciclat. Nu-mi spune ca, daca locuiesti la casa si ai garaj sau magazie, nu aduni acolo tot felul de instrumente pe care le folosesti ca sa mai mesteresti una alta prin curte sau prin casa. Sau obiecte care nu mai pot deservi scopului lor initial dar nu te induri sa le arunci pentru ca s-ar putea sa-ti foloseasca totusi la altceva. Ca de exemplu, bucati de rulete de lemn, la fel ca in imaginea de mai sus, plus o bucata de usa veche si ea de lemn. Puse cap la cap intr-un mod ingenios, obtii un Pom de Craciun cum nu multora le-a fost dat sa vada! 🙂

6 idei extraordinare despre cum sa decorezi un Pom de Craciun pe... perete!  - Adrenco Blog

6. Pom de Craciun din polite aplicate pe perete. Un astfel de decor este ceva mai complex, dar nu complicat de realizat. Cateva polite de dimensiuni diferite aplicate pe perete sub forma de brad si impodobite cu decoratiuni de Craciun creeaza un ambient feeric, nu-i asa? Unde mai pui ca dupa sarbatorile de iarna, le poti folosi la adaptarea decorului la noul sezon!

 

Ideile de mai sus au avut drept sursa de inspiratie galeria online Designoffurniture.com. Am preluat de-aici ideile care ne-au incantat pe noi cel mai mult, insa tu te poti bucura de mult mai multe dand click AICI.

Si pentru ca mai e putin pana vin sarbatorile, iata si un mic BONUS: un clip din care poti invata cum sa confectionezi un minunat ornament de Craciun din folie de aluminiu. Vizionare placuta! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.