Arta murala... in scara unui bloc! - Andrenco Blog

Artă murală… în scara unui bloc!

Ei, bine… se poate! Dacă te numești Gabriela, ai 16 ani și mult talent cizelat cu grijă de-a lungul timpului.

Gabriela este o tânără pictoriță din Brăila, care a reușit să transforme scara blocului în care locuiește într-o adevărată operă de artă, folosind-o ca pe o „pânză” imensă pe care și-a etalat sufletul și pasiunea pentru culori. Povestea ei poate fi o sursă de inspirație pentru oricine iubește frumosul și își dorește să-i facă loc în viața personală într-un mod inedit. 🙂

Arta murala... in scara unui bloc! - Andrenco Blog

SURSĂ FOTO – Obiectiv Vocea Brăilei

„Etajul 8 al unei scări de bloc de pe strada Aleea Cocorilor, cartierul Viziru. Imediat ce ieşi pe uşa liftului, în faţa ta se aşterne o “explozie” de culoare. De sus până jos pereţii sunt “îmbrăcaţi” în flori, formând un peisaj superb care îţi induce o stare de linişte şi relaxare. Urcăm un etaj mai sus. Şi aici pereţii au prins viaţă, banalul var alb fiind acoperit acum cu floricele pictate cu măiestrie. Autoarea acestor minunăţii este Andreea Gabriela Tudor, o adoloscentă de 16 ani din Brăila, elevă încă din clasa I la Liceul de Arte Hariclea Darclee”, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

Gabriela locuieşte împreună cu mama ei în blocul devenit acum galerie de artă şi spune că şi-a dorit mereu să schimbe imaginea gri a oraşului. Iată ce a povestit ea, într-un interviu acordat publicației mai sus menționate:

“De când eram mică mi-ar fi plăcut să fie mai colorat cartierul sau oraşul în sine şi, pur şi simplu, m-am gândit că acesta e un prim pas. Chiar la 7 ani am participat la un proiect de compuneri, pe care l-am şi câştigat, unde am spus că mi-ar plăcea să am un oraş mai vesel, mai colorat şi mai fericit. Am început să pictez la etajul 8, etajul unde locuiesc eu cu mama. Am lucrat cam o săptămână. Aveam şi zile când pictam de dimineaţa până seara, dar au fost şi zile în care am stat mai puţine ore. A fost mult de muncă mai ales că am lucrat cu pensule mici la detalii. Acum trebuie să mai dăm cu lac ca să protejăm”, a spus adolescenta pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Citește întreaga poveste AICI >> Operă de artă în scara blocului

Iar dacă vrei să afli mai multe despre ceea ce poate izvorî din talentul Gabrielei, accesează pagina de Facebook Gaby Tudor Art.