Tencuiala decorativa: cat de importante sunt textura si granulatia?

Dupa cum bine stii deja, tencuiala decorativa este acel ultim strat de finisaj aplicat pe fatada casei, care are atat rol estetic, dar mai ales de protectie a constructiei de intemperii. O tencuiala decorativa aplicata corect din punct de vedere tehnic si in conditii meteo propice, asigura o rezistenta indelungata in timp a exteriorului caminului tau.

Tencuiala-decorativa-cat-de-importanta-este-granulatia-Adrenc-Blog-2

Sursa foto: BHG.com

Atunci cand alegem tencuiala decorativa potrivita pentru casa, este foarte important sa luam in calcul textura si granulatia acesteia. Tencuiala decorativa prezinta diferite texturi si granulatii, care permit obtinerea diverselor efecte de finisare, dar care in acelasi timp influenteaza semnificativ consumul de material.

Prin urmare, avem de-a face cu urmatoarele tipuri de aspecte ale tencuieli decorative, clasate in functie de textura, granulatie si tehnica de aplicare:

Tencuiala decorativa fina, obtinuta la granulatii mici (0,5 – 1,5 mm), doar model periat (bob de orez).

tencuiala-decorativa-fina-model-periat

 

 

 

 

 

 

 

Tencuiala decorativa periata (bob de orez),  granulatii 1,5 – 2 mm, aspect uniform.

tencuiala-decorativa-periata-model-bob-de-orez

 

 

 

 

 

 

 

Tencuiala decorativa zgariata/striata (coaja de copac), granulatii 1.5 – 3 mm.

tencuiala-decorativa-zgariata-striata-coaja-de-copac

 

 

 

 

 

 

Grosimea stratului de tencuiala decorativa este data de dimensiunea granulatiei, motiv pentru care cu cat aceasta este mai mare, cu atat consumul de material este si el mai mare. Pe de alta parte, un strat prea subtire de tencuiala decorativa reduce semnificativ gradul de protectie/izolatie oferit de aceasta constructiei, iar un strat prea gros te poate impiedica sa structurezi materialul. Asadar, grosimea stratului de tencuiala decorativa aplicat trebuie sa fie identic cu granulatia pentru care ai optat.

Acestea fiind zise, sper ca informatiile de mai sus sa te ajute in alegerea materialului cel mai potrivit pentru casa ta. Mai multe date despre ce este si cum se utilizeaza tencuiala decorativa gasesti si AICI.

Iar dupa ce te-ai documentat temeinic, te invit sa rasfoiesti catalogul online de tencuiala decorativa Adrenco.ro. Cu siguranta ai sa gasesti acolo produsele de care ai nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.