KOBER Email KOBER IDEEA! Email KOBER IDEEA!

Email KOBER IDEEA! este un email monocomponent pe baza de rasini alchidice grase. Elementele caracteristice principale: putere de acoperire foarte buna, luciu foarte bun pentru produsele lucioase –pastrarea luciului timp indelungat, rezistenta buna la intemperii si lovituri mecanice, etalare buna, duritate buna.

Beneficii

 • luciu ridicat;
 • pentru exterior şi interior;
 • uscare rapida: 4 ore la atingere şi 10 ore la manipulare;
 • rezistenta buna la intemperii, variatii de temperatura si umiditate;
 • 24 de nuante;
 • produsul Ideea! aluminiu se incadreaza la acoperiri performante monocomponente si se aplica direct pe suprafete metalice.

Emailurile seria E 5100 au agrement tehnic Nr: 016- 04 / 1157, elaborat de ICECON Bucuresti si emis de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii - Bucuresti.

Consum Email KOBER IDEEA!

Produsul Email KOBER IDEEA! are urmatorul consum estimat:

 • V 5100 pana la 15 m2 / l / strat
 • E 51180 - aluminiu pana la 10 m2 / l / strat
 • E 5100 - negru, alb, alte culori pana la 14 m2 / l / strat determinare practica

Consumul poate varia in functie de conditiile de aplicare (geometria suprafetei, metoda de aplicare, conditiile de mediu, natura si pregatirea suprafetei).

Utilizare Email KOBER IDEEA!

Email KOBER IDEEA! seria E 5100 se utilizeaza la protejarea suprafetelor din metal, lemn, sticla, glet de ipsos, exploatate in aer liber sau interior, conferindu-le acestora un aspect placut. Sunt utilizate pentru acoperirea suprafetelor noi, precum si pentru intretinerea sau repararea suprafetelor care au mai fost vopsite.Sunt recomandate pentru lucrari de vopsitorie CFR, cum ar fi protectia podurilor metalice de cale ferata, a instalatiilor si a elementelor metalice de la linia de contact, etc. De asemenea sunt utilizate pentru protejarea constructiilor supraterane apartinand retelelor electrice, precum si pentru protectia anticoroziva a constructiilor de otel: poduri, structuri de rezistenta, confectii metalice diverse, sa.

Emailul E 51180 IDEEA ! aluminiu este un produs anticoroziv si poate fi utilizat ca prim strat pentru protectia suprafetelor metalice feroase exploatate in interior sau in exterior.

Varianta mata V 5100 poate fi folosita ca finisare mata conferind suprafetelor pe care este aplicata un aspect decorativ placut sau ca strat intermediar pentru finisare lucioasa.

Mod de aplicare:

Se conditioneaza produsul la temperatura de 10 - 30°C si se omogenizeaza bine. Inainte de aplicare se dilueaza produsul in proportiile recomandate sau in proportiile necesare pentru a obtine grosimile de pelicula cerute.

Atentie! Emailul E5100 este un produs lucios care isi pastreaza luciul timp indelungat. Drept urmare aplicarea se realizeaza din produsul diluat cu minim 3% diluant D551 cu pensula, trafaletul sau prin pulverizare. Aplicarea trebuie realizata uniform, in strat subtire (grosime pelicula maxim 125 μm umed/strat). Necesar minim de straturi pentru o acoperire buna : doua straturi. Fiind un produs cu pelicula foarte lucioasa poate prezenta in primele 72 ore senzatia de lipiciozitate sau pelicula moale –este un comportament normal corelat cu calitatea peliculei foarte lucioase. Uscarea In conditiile standard de uscare : temperatura 23± 2°C, 50 ± 5% umiditate timpul de uscare la atingere este 4 ore si la manipulare 10 ore. La scaderea temperaturii si/ sau cresterea umiditatii timpul de uscare va creste semnificativ

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Inainte de vopsire trebuie verificata conditia suprafetei. Scopul principal al pregatirii suprafetelor este asigurarea maximului de aderenta posibila a produsului de acoperire cu suportul.

Pregatirea suprafetelor metalice

Pregatirea suprafetelor metalice care nu au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si impuritati

Se indeparteaza rugina cu o perie de sarma sau cu hartie abraziva de finete medie

Se degreseaza suprafata prin spalare cu apa si sapun (detergent) sau cu diluantul recomandat si se sterge cu o carpa curata si uscata. Operatia se repeta pana la indepartarea completa a stratului de grasimi.

In cel mult 3 ore de la degresare trebuie aplicat primul strat din sistemul de acoperire, respectiv un grund anticoroziv.

In cazul produsului E 51180, acesta se poate aplica direct pe metal.

E 5100 nu se aplica direct pe metal, obligatoriu se aplica pe suprafete metalice grunduite.

Pregatirea suprafetelor metalice care au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se indeparteaza rugina si vopseaua degradata aplicata anterior cu o perie de sarma sau cu hartie abraziva de finete medie.

Se degreseaza suprafata prin spalare cu apa si sapun (detergent) sau cu diluantul recomandat si se sterge cu o carpa curata si uscata.Operatia se repeta pana la indepartarea completa a stratului de grasimi.

In cel mult 3 ore de la degresare trebuie aplicat primul strat din sistemul de acoperire, respectiv un grund anticoroziv

Produsul E 51180 se poate aplica direct pe metal.

Sisteme de vopsire pentru suprafete metalice

Finisare mata

Pentru suprafete zincate si din aluminiu se aplica un strat de grund reactiv G 4100P. Pentru suprafete metalice care nu ridica probleme deosebite in ceea ce priveste aderenta grundului la suport se aplica:

-1 strat grund anticoroziv G 5173-2 sau grund G 5100 sau GS 5400R. Dupa uscarea completa a grundului se aplica apoi vopsea V 5100.

Finisare lucioasa

-1- 2 straturi grund G 5173 -2 sau G 5100 sau GS 5400R aplicat in cel mult 3 ore de la curatarea suprafetei.

-1 -2 straturi email E5100. Primul strat de email se aplica dupa 24 de ore de la uscarea grundului.Al doilea strat de email se poate aplica dupa 24 de ore de la uscarea primului strat.In functie de conditiile de exploatare, numarul de straturi aplicate poate creste.

Pregatirea suprafetelor din lemn

Pregatirea suprafetelor din lemn care nu au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se curata crapaturile cu spaclul, se taie nodurile, se indeparteaza picaturile de rasina

Se indeparteaza urmele de grasime

Se slefuieste suprafata in lungul fibrei cu hartie abraziva de granulatie medie

Se desprafuieste suprafata cu un aspirator sau prin stergere cu un material textil

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire(grund de imbibare, grund de binale sau lac protector pentru lemn).

Se recomanda ca umiditatea lemnului sa fie maxim 12 ± 2%.

Pregatirea suprafetelor din lemn care au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se curata crapaturile cu spaclul, se taie nodurile, se indeparteaza picaturile de rasina

Se indeparteaza urmele de grasime

Se indeparteaza vopseaua aplicata anterior prin slefuirea suprafetei, in lungul fibrei, cu hartie abraziva de granulatie medie.

In cazul unui sistem de protectie transparent, vopseaua se indeparteaza total; pentru un sistem opac, se vor indeparta doar portiunile cu aderenta scazuta la substrat

Se desprafuieste cu un aspirator sau prin stergere cu un material textil

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire(grund de imbibare, grund de binale sau lac protector pentru lemn).

Se recomanda ca umiditatea lemnului sa fie maxim 12 ± 2%.

Sisteme de vopsire pentru suprafete din lemn

Finisare mata

 -1 strat IG 5100F (optional pentru exterior)

-1 strat grund cu slefuire rapida G 53101

-1strat vopsea mata “OPAL “ V 5100.

Se aplica mai intai lac protector IG 5100F(optional daca se doreste protectie suplimentara la exterior).La 12 ore de aplicarea lacului protector, se aplica un grund G 53101.Dupa 3 ore de la aplicarea grundului G 53101, se aplica un strat vopsea mata V 5100.

Finisare lucioasa

-1 strat IG 5100F ( optional pentru exterior )

- 1 strat grund cu slefuire rapida G 53101

-1-2 straturi email E5100.

Primul strat de email se aplica dupa 24 de ore de la uscarea grundului. Al doilea strat de email se poate aplica dupa 24 de ore de la uscarea primului strat.In functie de conditiile de exploatare, numarul de straturi aplicate poate creste

Pregatirea suprafetelor de zidarie pentru aplicare

Pregatirea suprafetelor tencuite care nu au mai fost acoperite

Se netezeste suprafata prin inlaturarea asperitatilor cu spaclul, hartie abraziva, gresie, piatra ponce, caramida bine arsa si netezita sau o bucata de lemn de brad. La lucrari cu volum mare de munca se folosesc aparate electrice de slefuit.

Se curata de praful provenit de la netezire, fie manual, cu carpe sau perii, fie prin suflarea cu aer comprimat;

Se curata zonele acoperite de mucegai cu solutie de indepartat mucegaiul,

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire (amorsa de zidarie G 8101), numai dupa ce tencuiala s-a uscat.

Pregatirea suprafetelor de caramida sau beton care nu au mai fost acoperite

Se curata de praf si se spala cu apa; Se curata eventualele portiuni umezite sau infectate cu mucegaiuri si se elimina cauzele ce le-au provocat; zonele acoperite de mucegai se curata cu solutie de indepartat mucegaiul;

Reparatiile se fac cu material de umplere-egalizare de interior si de exterior ;

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire, numai dupa ce suprafata s-a uscat.

Pregatirea suprafetelor tencuite care au mai fost acoperite

Se verifica, prin ciocanire, starea tencuielii;

Portiunile care se desprind se inlatura si se reface tencuiala, muchiile lovite se repara, iar crapaturile se largesc pentru reparare.

Se indeparteaza vopseaua veche: complet, prin razuire cu spaclul de otel, prin ardere cu lampa de benzina sau cu ajutorul solutiilor chimice (amestec de benzina, terebentina cu parafina sau naftalina) sau partial, prin spalare cu apa si sapun sau cu solutie de soda calcinata 5 %, clatire cu apa si stergere cu o carpa uscata.

Suprafete de caramida sau beton care au mai fost acoperite

Se curata eventualele portiuni umezite sau infectate cu mucegaiuri, se elimina cauzele ce le-au provocat si se indeparteaza vopseaua veche; zonele acoperite de mucegai se curata cu solutie de indepartat mucegaiul;

Reparatiile se fac cu material de umplere-egalizare de interior si de exterior;

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire (amorsa de zidarie G 8101), numai dupa ce suprafata curatata s-a uscat.

Sisteme de vopsire pentru suprafete din zidarie

Finisare mata

 -1strat amorsa de zidarie G 8101

 -1strat chit universal de cutit (optional)

 -1-2 straturi vopsea mata V 5100 La 3 ore de la aplicarea grundului de imbibare in dispersie apoasa se poate aplica chitul universal de cutit; dupa uscarea acestuia, chitul se slefuieste, apoi se desprafuieste si se aplica produsul alchidic mat V 5100;

Finisare lucioasa

-1 strat amorsa de zidarie zidarie G 8101

-1 strat chit universal de cutit(optional)

-1-2 straturi de email E 5100 La 3 ore de la aplicarea grundului de imbibare pentru zidarie G 8101, se poate aplica chitul universal de cutit. Dupa uscarea acestuia, chitul se slefuieste, apoi se desprafuieste si se aplica 1-2 straturi de email E 5100.

Conditii de aplicare:

Emailurile seria E 5100 se vor aplica pe suprafete curate si uscate; temperatura suportului (metalic) va fi cu cel putin 3 ºC mai mare decat temperatura punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe suport.

Umiditatea relativa va fi de max. 65%.

Aplicarea decurge in conditii optime, daca se asigura o temperatura a mediului ambiant si a produsului este de 10 - 30°C.

Aplicarea este interzisa cand ploua, ninge sau suportul este acoperit cu gheata ; vara aplicarea sub actiunea intensa a razelor solare trebuie evitata.

Valabilitate / depozitare:

48 luni de la data fabricatiei, in conditiile respectarii prevederilor de ambalare si depozitare.

In functie de conditiile de depozitare, inaintea utilizarii se recomanda amestecarea produsului.

Informatii pericole:

Toate operatiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor realiza respectand cu strictete normele de prevenire a incendiilor, normele de protectia muncii si igiena sanitara. Se interzice: prezenta oricaror surse de foc, vopsirea in spatii fara o ventilatie corespunzatoare, contactul direct al pielii cu produsul respectiv, inhalarea prelungita a vaporilor, ingerarea produsului.  

Denumirea producatorului

Email KOBER IDEEA!

55.93 In Stoc

Email KOBER IDEEA!

0 opinii  0 opinii  |  Spune-ti opinia Producator: KOBER Cod produs: E5100 Disponibilitate: In Stoc
Pret: 55,93 Lei

Pret fara TVA: 47,00 Lei

* Program preluari comenzi telefonice :
   Luni - Vineri 8:00 - 17:00

Optiuni disponibile

* Marime cutie:

* Culori disponibile:

Cantitate:

Email KOBER IDEEA! este un email monocomponent pe baza de rasini alchidice grase. Elementele caracteristice principale: putere de acoperire foarte buna, luciu foarte bun pentru produsele lucioase –pastrarea luciului timp indelungat, rezistenta buna la intemperii si lovituri mecanice, etalare buna, duritate buna.

Beneficii

 • luciu ridicat;
 • pentru exterior şi interior;
 • uscare rapida: 4 ore la atingere şi 10 ore la manipulare;
 • rezistenta buna la intemperii, variatii de temperatura si umiditate;
 • 24 de nuante;
 • produsul Ideea! aluminiu se incadreaza la acoperiri performante monocomponente si se aplica direct pe suprafete metalice.

Emailurile seria E 5100 au agrement tehnic Nr: 016- 04 / 1157, elaborat de ICECON Bucuresti si emis de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii - Bucuresti.

Consum Email KOBER IDEEA!

Produsul Email KOBER IDEEA! are urmatorul consum estimat:

 • V 5100 pana la 15 m2 / l / strat
 • E 51180 - aluminiu pana la 10 m2 / l / strat
 • E 5100 - negru, alb, alte culori pana la 14 m2 / l / strat determinare practica

Consumul poate varia in functie de conditiile de aplicare (geometria suprafetei, metoda de aplicare, conditiile de mediu, natura si pregatirea suprafetei).

Utilizare Email KOBER IDEEA!

Email KOBER IDEEA! seria E 5100 se utilizeaza la protejarea suprafetelor din metal, lemn, sticla, glet de ipsos, exploatate in aer liber sau interior, conferindu-le acestora un aspect placut. Sunt utilizate pentru acoperirea suprafetelor noi, precum si pentru intretinerea sau repararea suprafetelor care au mai fost vopsite.Sunt recomandate pentru lucrari de vopsitorie CFR, cum ar fi protectia podurilor metalice de cale ferata, a instalatiilor si a elementelor metalice de la linia de contact, etc. De asemenea sunt utilizate pentru protejarea constructiilor supraterane apartinand retelelor electrice, precum si pentru protectia anticoroziva a constructiilor de otel: poduri, structuri de rezistenta, confectii metalice diverse, sa.

Emailul E 51180 IDEEA ! aluminiu este un produs anticoroziv si poate fi utilizat ca prim strat pentru protectia suprafetelor metalice feroase exploatate in interior sau in exterior.

Varianta mata V 5100 poate fi folosita ca finisare mata conferind suprafetelor pe care este aplicata un aspect decorativ placut sau ca strat intermediar pentru finisare lucioasa.

Mod de aplicare:

Se conditioneaza produsul la temperatura de 10 - 30°C si se omogenizeaza bine. Inainte de aplicare se dilueaza produsul in proportiile recomandate sau in proportiile necesare pentru a obtine grosimile de pelicula cerute.

Atentie! Emailul E5100 este un produs lucios care isi pastreaza luciul timp indelungat. Drept urmare aplicarea se realizeaza din produsul diluat cu minim 3% diluant D551 cu pensula, trafaletul sau prin pulverizare. Aplicarea trebuie realizata uniform, in strat subtire (grosime pelicula maxim 125 μm umed/strat). Necesar minim de straturi pentru o acoperire buna : doua straturi. Fiind un produs cu pelicula foarte lucioasa poate prezenta in primele 72 ore senzatia de lipiciozitate sau pelicula moale –este un comportament normal corelat cu calitatea peliculei foarte lucioase. Uscarea In conditiile standard de uscare : temperatura 23± 2°C, 50 ± 5% umiditate timpul de uscare la atingere este 4 ore si la manipulare 10 ore. La scaderea temperaturii si/ sau cresterea umiditatii timpul de uscare va creste semnificativ

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Inainte de vopsire trebuie verificata conditia suprafetei. Scopul principal al pregatirii suprafetelor este asigurarea maximului de aderenta posibila a produsului de acoperire cu suportul.

Pregatirea suprafetelor metalice

Pregatirea suprafetelor metalice care nu au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si impuritati

Se indeparteaza rugina cu o perie de sarma sau cu hartie abraziva de finete medie

Se degreseaza suprafata prin spalare cu apa si sapun (detergent) sau cu diluantul recomandat si se sterge cu o carpa curata si uscata. Operatia se repeta pana la indepartarea completa a stratului de grasimi.

In cel mult 3 ore de la degresare trebuie aplicat primul strat din sistemul de acoperire, respectiv un grund anticoroziv.

In cazul produsului E 51180, acesta se poate aplica direct pe metal.

E 5100 nu se aplica direct pe metal, obligatoriu se aplica pe suprafete metalice grunduite.

Pregatirea suprafetelor metalice care au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se indeparteaza rugina si vopseaua degradata aplicata anterior cu o perie de sarma sau cu hartie abraziva de finete medie.

Se degreseaza suprafata prin spalare cu apa si sapun (detergent) sau cu diluantul recomandat si se sterge cu o carpa curata si uscata.Operatia se repeta pana la indepartarea completa a stratului de grasimi.

In cel mult 3 ore de la degresare trebuie aplicat primul strat din sistemul de acoperire, respectiv un grund anticoroziv

Produsul E 51180 se poate aplica direct pe metal.

Sisteme de vopsire pentru suprafete metalice

Finisare mata

Pentru suprafete zincate si din aluminiu se aplica un strat de grund reactiv G 4100P. Pentru suprafete metalice care nu ridica probleme deosebite in ceea ce priveste aderenta grundului la suport se aplica:

-1 strat grund anticoroziv G 5173-2 sau grund G 5100 sau GS 5400R. Dupa uscarea completa a grundului se aplica apoi vopsea V 5100.

Finisare lucioasa

-1- 2 straturi grund G 5173 -2 sau G 5100 sau GS 5400R aplicat in cel mult 3 ore de la curatarea suprafetei.

-1 -2 straturi email E5100. Primul strat de email se aplica dupa 24 de ore de la uscarea grundului.Al doilea strat de email se poate aplica dupa 24 de ore de la uscarea primului strat.In functie de conditiile de exploatare, numarul de straturi aplicate poate creste.

Pregatirea suprafetelor din lemn

Pregatirea suprafetelor din lemn care nu au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se curata crapaturile cu spaclul, se taie nodurile, se indeparteaza picaturile de rasina

Se indeparteaza urmele de grasime

Se slefuieste suprafata in lungul fibrei cu hartie abraziva de granulatie medie

Se desprafuieste suprafata cu un aspirator sau prin stergere cu un material textil

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire(grund de imbibare, grund de binale sau lac protector pentru lemn).

Se recomanda ca umiditatea lemnului sa fie maxim 12 ± 2%.

Pregatirea suprafetelor din lemn care au mai fost acoperite

Se indeparteaza eventualele urme de noroi, praf si alte impuritati

Se curata crapaturile cu spaclul, se taie nodurile, se indeparteaza picaturile de rasina

Se indeparteaza urmele de grasime

Se indeparteaza vopseaua aplicata anterior prin slefuirea suprafetei, in lungul fibrei, cu hartie abraziva de granulatie medie.

In cazul unui sistem de protectie transparent, vopseaua se indeparteaza total; pentru un sistem opac, se vor indeparta doar portiunile cu aderenta scazuta la substrat

Se desprafuieste cu un aspirator sau prin stergere cu un material textil

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire(grund de imbibare, grund de binale sau lac protector pentru lemn).

Se recomanda ca umiditatea lemnului sa fie maxim 12 ± 2%.

Sisteme de vopsire pentru suprafete din lemn

Finisare mata

 -1 strat IG 5100F (optional pentru exterior)

-1 strat grund cu slefuire rapida G 53101

-1strat vopsea mata “OPAL “ V 5100.

Se aplica mai intai lac protector IG 5100F(optional daca se doreste protectie suplimentara la exterior).La 12 ore de aplicarea lacului protector, se aplica un grund G 53101.Dupa 3 ore de la aplicarea grundului G 53101, se aplica un strat vopsea mata V 5100.

Finisare lucioasa

-1 strat IG 5100F ( optional pentru exterior )

- 1 strat grund cu slefuire rapida G 53101

-1-2 straturi email E5100.

Primul strat de email se aplica dupa 24 de ore de la uscarea grundului. Al doilea strat de email se poate aplica dupa 24 de ore de la uscarea primului strat.In functie de conditiile de exploatare, numarul de straturi aplicate poate creste

Pregatirea suprafetelor de zidarie pentru aplicare

Pregatirea suprafetelor tencuite care nu au mai fost acoperite

Se netezeste suprafata prin inlaturarea asperitatilor cu spaclul, hartie abraziva, gresie, piatra ponce, caramida bine arsa si netezita sau o bucata de lemn de brad. La lucrari cu volum mare de munca se folosesc aparate electrice de slefuit.

Se curata de praful provenit de la netezire, fie manual, cu carpe sau perii, fie prin suflarea cu aer comprimat;

Se curata zonele acoperite de mucegai cu solutie de indepartat mucegaiul,

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire (amorsa de zidarie G 8101), numai dupa ce tencuiala s-a uscat.

Pregatirea suprafetelor de caramida sau beton care nu au mai fost acoperite

Se curata de praf si se spala cu apa; Se curata eventualele portiuni umezite sau infectate cu mucegaiuri si se elimina cauzele ce le-au provocat; zonele acoperite de mucegai se curata cu solutie de indepartat mucegaiul;

Reparatiile se fac cu material de umplere-egalizare de interior si de exterior ;

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire, numai dupa ce suprafata s-a uscat.

Pregatirea suprafetelor tencuite care au mai fost acoperite

Se verifica, prin ciocanire, starea tencuielii;

Portiunile care se desprind se inlatura si se reface tencuiala, muchiile lovite se repara, iar crapaturile se largesc pentru reparare.

Se indeparteaza vopseaua veche: complet, prin razuire cu spaclul de otel, prin ardere cu lampa de benzina sau cu ajutorul solutiilor chimice (amestec de benzina, terebentina cu parafina sau naftalina) sau partial, prin spalare cu apa si sapun sau cu solutie de soda calcinata 5 %, clatire cu apa si stergere cu o carpa uscata.

Suprafete de caramida sau beton care au mai fost acoperite

Se curata eventualele portiuni umezite sau infectate cu mucegaiuri, se elimina cauzele ce le-au provocat si se indeparteaza vopseaua veche; zonele acoperite de mucegai se curata cu solutie de indepartat mucegaiul;

Reparatiile se fac cu material de umplere-egalizare de interior si de exterior;

Se aplica primul strat din sistemul de acoperire (amorsa de zidarie G 8101), numai dupa ce suprafata curatata s-a uscat.

Sisteme de vopsire pentru suprafete din zidarie

Finisare mata

 -1strat amorsa de zidarie G 8101

 -1strat chit universal de cutit (optional)

 -1-2 straturi vopsea mata V 5100 La 3 ore de la aplicarea grundului de imbibare in dispersie apoasa se poate aplica chitul universal de cutit; dupa uscarea acestuia, chitul se slefuieste, apoi se desprafuieste si se aplica produsul alchidic mat V 5100;

Finisare lucioasa

-1 strat amorsa de zidarie zidarie G 8101

-1 strat chit universal de cutit(optional)

-1-2 straturi de email E 5100 La 3 ore de la aplicarea grundului de imbibare pentru zidarie G 8101, se poate aplica chitul universal de cutit. Dupa uscarea acestuia, chitul se slefuieste, apoi se desprafuieste si se aplica 1-2 straturi de email E 5100.

Conditii de aplicare:

Emailurile seria E 5100 se vor aplica pe suprafete curate si uscate; temperatura suportului (metalic) va fi cu cel putin 3 ºC mai mare decat temperatura punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe suport.

Umiditatea relativa va fi de max. 65%.

Aplicarea decurge in conditii optime, daca se asigura o temperatura a mediului ambiant si a produsului este de 10 - 30°C.

Aplicarea este interzisa cand ploua, ninge sau suportul este acoperit cu gheata ; vara aplicarea sub actiunea intensa a razelor solare trebuie evitata.

Valabilitate / depozitare:

48 luni de la data fabricatiei, in conditiile respectarii prevederilor de ambalare si depozitare.

In functie de conditiile de depozitare, inaintea utilizarii se recomanda amestecarea produsului.

Informatii pericole:

Toate operatiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor realiza respectand cu strictete normele de prevenire a incendiilor, normele de protectia muncii si igiena sanitara. Se interzice: prezenta oricaror surse de foc, vopsirea in spatii fara o ventilatie corespunzatoare, contactul direct al pielii cu produsul respectiv, inhalarea prelungita a vaporilor, ingerarea produsului.  

Denumirea producatorului

Email KOBER IDEEA!

Atribute produs
Timp de uscare (superficiala) 90 minute
Substante nevolatile (%) 81
Termen de valabilitate 48 luni
Aderenta la suport 1
Aspect lichid omogen, vascos, fara impuritati mecanice
Vascozitate (cP) 70± 5
Finete de frecare 40 µm
Densitate V 51101-1,61 ± 0,1/ V 51900-1,53 ± 0,1/ E 5100-0,98-1,08/E 51101-1,13 ± 0,02

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: