KOBER Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben 6L + Intaritor acid I562 Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben 6L + Intaritor acid I562

Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben este un grund reactiv temporar, denumit in mod curent "wash primer", pe baza de amestec de rasini sintetice (acrilica, polivinibutirala, epoxidica), pigmenti si solventi organici.

Produsul ajuta la cresterea aderentei peliculelor pe suprafete la care vopselele obisnuite adera necorespunzator (aliaje, aluminiu, cupru, tabla zincata. otel - OL polizat).

Beneficii

 • rezistenta remarcabila la coroziune;
 • aderenta sporita pentru stratul final;
 • rezistenta foarte buna la intemperii si ceata salina;
 • duritate si etalare;
 • poate fi acoperit usor prin vopsire;
 • uscare rapida.

Consum 

Produsul are un consum estimat de pana la 20mp/litru/strat.

Compozitie

 • amestec de rasini sintetice (acrilica, polivinibutirala, epoxidica),
 • pigmenti
 • solventi organici.

Utilizare

Produsul se utilizeaza pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice pregatite mecanic sau prin sablare, in special in medii cu umiditate ridicata. Datorita proprietatilor anticorozive superioare, grundul reactiv G4100P se utilizeaza in marina la vopsirile pentru conditii tropicale, in industria chimica la vopsirea rezervoarelor si utilajelor, in industria petroliera la vopsirea conductelor, a rezervoarelor de petrol si a sondelor, in industria mijloacelor de transport si a masinilor agricole, in aviatie cu rolul de agenti de tratare pentru aliajele usoare din care este format suportul si rolul de ancorare al sistemului de vopsire la suport.

Mod de aplicare:

Se aplica prin pulverizare cu aer, duza 1,8 mm, presiune 2,5 atm.

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Gradul de pregatire al suportului este determinant pentru obtinerea performantelor sistemului de protectie. Suportul trebuie sa nu aiba defecte de suprafata (suprapuneri de material, fisuri, stopi de sudura etc.). Pentru pregatirea suprafetelor metalice noi se recomanda sablare la gradul Sa 2½ in conformitate cu SR EN ISO 8501-1:2007 sau 2 conform STAS 10166 / 1- 77, pregatirea suprafetei realizandu-se in conformitate cu SR EN ISO 8504-1:2002, SR EN ISO 8504-2:2002, SR EN ISO 8504-3:2002. Suprafetele sunt desprafuite apoi cu aer comprimat.

Urmele de grasime se indeparteaza prin stergerea suportului metalic cu un tampon inmuiat intr-un solvent (terebentina, white spirit, benzina de extractie). Verificarea degresarii se face in modul urmator: pe suprafata de controlat se aplica 2- 3 picaturi de benzina de extractie sau white- spirit. Dupa aprox. 10 secunde in acelasi loc se aplica un disc de hartie de filtru de aproximativ 4 cm imbibat cu acelasi solvent. Pe alt disc de hartie de aceeasi dimensiune care se foloseste ca etalon, se aplica de asemenea 2- 3 picaturi de solvent. Dupa evaporarea solventului de pe cele 2 discuri, acestea se compara vizual. Aparitia petelor grase pe discul aplicat pe suprafata de verificat dovedeste o degresare necorespunzatoare. La fel se curata si petele de vopsea veche: indepartare vopsea veche, degresare, curatare mecanica la gradul ST3 (periere energica in directii perpendiculare), desprafuit.

Dupa pregatirea corespunzatoare a suprafetei se aplica, in maxim 3 ore de la sablare, grundul G 4134PT urmat de aplicarea protectiei de lunga durata.

Suprafetele metalice neferoase se slefuiesc, se desprafuiesc si se aplica grund reactiv. In cazul tablei zincate lucioase se foloseste solutia decapanta DK 561. Aceasta se aplica prin pensulare pe tabla zincata. Dupa aproximativ 4 ore se sterge tabla cu o laveta uscata si se aplica grundul G4134PT. Aderenta buna a grundului, care asigura o protectie eficace, este conditionata de o curatare perfecta a suprafetei de tunder si rugina, deoarece acestea sunt mai greu atacate de acid fosforic (intaritor acid I562). Grosimea optima a filmului uscat este de 15- 20 microni. Cresterea grosimii peste aceasta dimensiune pericliteaza aderenta si provoaca incretirea filmului. Este indicat ca stratul de acoperire sa se aplice cel mai devreme la o ora de la aplicarea grundului reactiv, perioade mai lungi de uscare fiind necesare atunci cand in compozitia emailului se afla solventi de tipul alcoolilor sau cetonelor care pot inmuia filmul proaspat de grund reactiv.

Peliculele de grund nu trebuie expuse vreme indelungata in atmosfera umeda, deoarece pelicula absoarbe umiditate si devine moale, putand fi usor deteriorata; pelicula trebuie protejata prin continuarea operatiilor de finisare. Cunoscand marea influenta pe care o are pH- ul in mecanismele de reactie ale grundului, componentul de baza trebuie omogenizat foarte bine inainte de amestecarea cu intaritorul acid I 562, in caz contrar obtinandu-se fie un exces de acid fosforic care corodeaza suprafata, fie un continut prea mic de acid care conduce la precipitarea in amestec.

Grundul G4134PT se poate aplica pe:

• suprafete metalice noi, direct pe suprafata metalica pregatita corespunzator;

• suprafete metalice care au mai fost acoperite, pregatite corespunzator prin curatare mecanica la gradul St3

• suprafete metalice neferoase la care vopselele obisnuite adera prost (aliaje, aluminiu, cupru, tabla zincata, otel- OL polizat) pregatite corespunzator in prealabil;

• ca strat primar peste care se pot aplica sisteme de acoperire in solvent: epoxidice, epoxigudron, acrilice, vinilice, alchidice, poliuretanice etc.,cat si in disperie apoasa: poliuretanice.

Conditii de aplicare:

 • temperatura mediului: 10-30°C; se vor evita temperaturi mai mici deoarece acestea micsoreaza timpul de uscare incetinind reactia de reticulare
 • umiditatea relativa a mediului: maxim. 70%
 • temperatura produsului: 10-30°C
 • temperatura suportului trebuie sa fie cu cel putin 3°C mai mare decat punctul de roua pentru a preveni condensarea umiditatii, ceea ce ar putea produce defecte ca: adeziune slaba, pori, basici, etalare nesatisfacatoare
 • incaperea in care se lucreaza trebuie sa fie complet lipsita de aburi, fum si curenti de aer, asigurandu-se totusi o buna ventilatie.

Valabilitate / depozitare:

24 luni de la data fabricatiei, atat pentru componentul de baza cat si pentru intaritor, cu ambalarea separata a acestora. In cursul acestei perioade sunt posibile urmatoarele modificari care nu afecteaza proprietatile peliculogene ale produselor:

- cresterea vascozitatii

- se inlatura prin corectii cu diluantul D553

- sedimentare de pigment

- se inlatura prin agitare pana la omogenizare perfecta

La depasirea perioadei de valabilitate produsul trebuie reverificat peliculogen conform conditiilor tehnice prevazute si poate fi utilizat in cazul in care acestea vor fi corespunzatoare valorilor din tabelul de mai jos.

Informatii pericole:

Toate operatiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor face aplicand cu strictete normele de prevenire a incendiilor, normele de protectia muncii si igiena sanitara.

Se interzice:

 • utilizarea echipamentelor electrice si uneltelor neconforme normelor referitoare la medii cu risc de explozie,
 • prezenta oricaror surse de foc deschis (scanteie, flacara, fumat),
 • contactul prelungit sau frecvent cu pielea si mucoasele,
 • inhalarea prelungita sau frecventa a vaporilor,
 • ingerarea produsului.

Se vor lua masuri de eliminare a electricitatii statice produse in cursul vehicularii sau al manipularii. Personalul va purta echipament de protectie corespunzator si se vor respecta normele de igiena muncii. Se va asigura o ventilatie si sisteme de stingere a incendiilor eficiente in cursul operatiilor de utilizare. Daca produsul este utilizat in spatii inchise este obligatorie asigurarea unei circulatii continue, adecvate, de aer proaspat in cursul aplicarii si uscarii si utilizarea mastilor cu aductie de aer proaspat si a echipamentului in constructie antiexploziva. Rezervoarele, recipientii vor fi legati la centura de impamantare. Cisternele vor fi legate la centura de impamantare in cursul incarcarii si descarcarii. Recipientii goliti contin vapori de solventi si prezinta pericol in ceea ce priveste riscul de incendiu si explozie.Mijloace de stingere a incendiilor: CO2, spuma chimica, spuma mecanica, pulberi, nisip. Apa se utilizeaza numai pentru protectie prin racire.  

Denumirea producatorului

Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben

160.65

Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben 6L + Intaritor acid I562

0 opinii  0 opinii  |  Spune-ti opinia Producator: KOBER Cod produs: G 4100 Disponibilitate: Lipsa stoc
Pret: 160,65 Lei

Pret fara TVA: 135,00 Lei

* Program preluari comenzi telefonice :
   Luni - Vineri 8:00 - 17:00

Cantitate:
Etichete: grund, grund reactiv

Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben este un grund reactiv temporar, denumit in mod curent "wash primer", pe baza de amestec de rasini sintetice (acrilica, polivinibutirala, epoxidica), pigmenti si solventi organici.

Produsul ajuta la cresterea aderentei peliculelor pe suprafete la care vopselele obisnuite adera necorespunzator (aliaje, aluminiu, cupru, tabla zincata. otel - OL polizat).

Beneficii

 • rezistenta remarcabila la coroziune;
 • aderenta sporita pentru stratul final;
 • rezistenta foarte buna la intemperii si ceata salina;
 • duritate si etalare;
 • poate fi acoperit usor prin vopsire;
 • uscare rapida.

Consum 

Produsul are un consum estimat de pana la 20mp/litru/strat.

Compozitie

 • amestec de rasini sintetice (acrilica, polivinibutirala, epoxidica),
 • pigmenti
 • solventi organici.

Utilizare

Produsul se utilizeaza pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice pregatite mecanic sau prin sablare, in special in medii cu umiditate ridicata. Datorita proprietatilor anticorozive superioare, grundul reactiv G4100P se utilizeaza in marina la vopsirile pentru conditii tropicale, in industria chimica la vopsirea rezervoarelor si utilajelor, in industria petroliera la vopsirea conductelor, a rezervoarelor de petrol si a sondelor, in industria mijloacelor de transport si a masinilor agricole, in aviatie cu rolul de agenti de tratare pentru aliajele usoare din care este format suportul si rolul de ancorare al sistemului de vopsire la suport.

Mod de aplicare:

Se aplica prin pulverizare cu aer, duza 1,8 mm, presiune 2,5 atm.

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Gradul de pregatire al suportului este determinant pentru obtinerea performantelor sistemului de protectie. Suportul trebuie sa nu aiba defecte de suprafata (suprapuneri de material, fisuri, stopi de sudura etc.). Pentru pregatirea suprafetelor metalice noi se recomanda sablare la gradul Sa 2½ in conformitate cu SR EN ISO 8501-1:2007 sau 2 conform STAS 10166 / 1- 77, pregatirea suprafetei realizandu-se in conformitate cu SR EN ISO 8504-1:2002, SR EN ISO 8504-2:2002, SR EN ISO 8504-3:2002. Suprafetele sunt desprafuite apoi cu aer comprimat.

Urmele de grasime se indeparteaza prin stergerea suportului metalic cu un tampon inmuiat intr-un solvent (terebentina, white spirit, benzina de extractie). Verificarea degresarii se face in modul urmator: pe suprafata de controlat se aplica 2- 3 picaturi de benzina de extractie sau white- spirit. Dupa aprox. 10 secunde in acelasi loc se aplica un disc de hartie de filtru de aproximativ 4 cm imbibat cu acelasi solvent. Pe alt disc de hartie de aceeasi dimensiune care se foloseste ca etalon, se aplica de asemenea 2- 3 picaturi de solvent. Dupa evaporarea solventului de pe cele 2 discuri, acestea se compara vizual. Aparitia petelor grase pe discul aplicat pe suprafata de verificat dovedeste o degresare necorespunzatoare. La fel se curata si petele de vopsea veche: indepartare vopsea veche, degresare, curatare mecanica la gradul ST3 (periere energica in directii perpendiculare), desprafuit.

Dupa pregatirea corespunzatoare a suprafetei se aplica, in maxim 3 ore de la sablare, grundul G 4134PT urmat de aplicarea protectiei de lunga durata.

Suprafetele metalice neferoase se slefuiesc, se desprafuiesc si se aplica grund reactiv. In cazul tablei zincate lucioase se foloseste solutia decapanta DK 561. Aceasta se aplica prin pensulare pe tabla zincata. Dupa aproximativ 4 ore se sterge tabla cu o laveta uscata si se aplica grundul G4134PT. Aderenta buna a grundului, care asigura o protectie eficace, este conditionata de o curatare perfecta a suprafetei de tunder si rugina, deoarece acestea sunt mai greu atacate de acid fosforic (intaritor acid I562). Grosimea optima a filmului uscat este de 15- 20 microni. Cresterea grosimii peste aceasta dimensiune pericliteaza aderenta si provoaca incretirea filmului. Este indicat ca stratul de acoperire sa se aplice cel mai devreme la o ora de la aplicarea grundului reactiv, perioade mai lungi de uscare fiind necesare atunci cand in compozitia emailului se afla solventi de tipul alcoolilor sau cetonelor care pot inmuia filmul proaspat de grund reactiv.

Peliculele de grund nu trebuie expuse vreme indelungata in atmosfera umeda, deoarece pelicula absoarbe umiditate si devine moale, putand fi usor deteriorata; pelicula trebuie protejata prin continuarea operatiilor de finisare. Cunoscand marea influenta pe care o are pH- ul in mecanismele de reactie ale grundului, componentul de baza trebuie omogenizat foarte bine inainte de amestecarea cu intaritorul acid I 562, in caz contrar obtinandu-se fie un exces de acid fosforic care corodeaza suprafata, fie un continut prea mic de acid care conduce la precipitarea in amestec.

Grundul G4134PT se poate aplica pe:

• suprafete metalice noi, direct pe suprafata metalica pregatita corespunzator;

• suprafete metalice care au mai fost acoperite, pregatite corespunzator prin curatare mecanica la gradul St3

• suprafete metalice neferoase la care vopselele obisnuite adera prost (aliaje, aluminiu, cupru, tabla zincata, otel- OL polizat) pregatite corespunzator in prealabil;

• ca strat primar peste care se pot aplica sisteme de acoperire in solvent: epoxidice, epoxigudron, acrilice, vinilice, alchidice, poliuretanice etc.,cat si in disperie apoasa: poliuretanice.

Conditii de aplicare:

 • temperatura mediului: 10-30°C; se vor evita temperaturi mai mici deoarece acestea micsoreaza timpul de uscare incetinind reactia de reticulare
 • umiditatea relativa a mediului: maxim. 70%
 • temperatura produsului: 10-30°C
 • temperatura suportului trebuie sa fie cu cel putin 3°C mai mare decat punctul de roua pentru a preveni condensarea umiditatii, ceea ce ar putea produce defecte ca: adeziune slaba, pori, basici, etalare nesatisfacatoare
 • incaperea in care se lucreaza trebuie sa fie complet lipsita de aburi, fum si curenti de aer, asigurandu-se totusi o buna ventilatie.

Valabilitate / depozitare:

24 luni de la data fabricatiei, atat pentru componentul de baza cat si pentru intaritor, cu ambalarea separata a acestora. In cursul acestei perioade sunt posibile urmatoarele modificari care nu afecteaza proprietatile peliculogene ale produselor:

- cresterea vascozitatii

- se inlatura prin corectii cu diluantul D553

- sedimentare de pigment

- se inlatura prin agitare pana la omogenizare perfecta

La depasirea perioadei de valabilitate produsul trebuie reverificat peliculogen conform conditiilor tehnice prevazute si poate fi utilizat in cazul in care acestea vor fi corespunzatoare valorilor din tabelul de mai jos.

Informatii pericole:

Toate operatiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor face aplicand cu strictete normele de prevenire a incendiilor, normele de protectia muncii si igiena sanitara.

Se interzice:

 • utilizarea echipamentelor electrice si uneltelor neconforme normelor referitoare la medii cu risc de explozie,
 • prezenta oricaror surse de foc deschis (scanteie, flacara, fumat),
 • contactul prelungit sau frecvent cu pielea si mucoasele,
 • inhalarea prelungita sau frecventa a vaporilor,
 • ingerarea produsului.

Se vor lua masuri de eliminare a electricitatii statice produse in cursul vehicularii sau al manipularii. Personalul va purta echipament de protectie corespunzator si se vor respecta normele de igiena muncii. Se va asigura o ventilatie si sisteme de stingere a incendiilor eficiente in cursul operatiilor de utilizare. Daca produsul este utilizat in spatii inchise este obligatorie asigurarea unei circulatii continue, adecvate, de aer proaspat in cursul aplicarii si uscarii si utilizarea mastilor cu aductie de aer proaspat si a echipamentului in constructie antiexploziva. Rezervoarele, recipientii vor fi legati la centura de impamantare. Cisternele vor fi legate la centura de impamantare in cursul incarcarii si descarcarii. Recipientii goliti contin vapori de solventi si prezinta pericol in ceea ce priveste riscul de incendiu si explozie.Mijloace de stingere a incendiilor: CO2, spuma chimica, spuma mecanica, pulberi, nisip. Apa se utilizeaza numai pentru protectie prin racire.  

Denumirea producatorului

Grund pentru tabla zincata KOBER Primactiv Galben

Atribute produs
Substante nevolatile (%) 25 ± 1
Termen de valabilitate 24 luni
Aspect lichid vascos, omogen
Timp de scurgere la 20.5º C, cupa DIN 4mm (secunde) 18-22

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: