KOBER Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER 25 KG Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER 25 KG

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER, este o tencuiala decorativa de interior / exterior structurata, alba, pe baza de dispersie polimera acrilo-stirenica intarite cu fibre de carbon.

Fibra de carbon avand o rezistenta mai mare decat a otelului ii confera produsului o calitate superioara prin rezistenta mai mare la variatii de temperatura, socuri mecanice si impiedicarea microfisurilor.

Tencuiala decorativa alba cu fibre de carbon datorita proprietatilor excelente o face superioara de una obisnuita.

Beneficii

 • aspect decorativ de praf de piatra,
 • lavabilitate ridicata,  
 • aderenta excelenta la substrat,  
 • aplicare si prelucrare usoara,
 • timp de uscare redus,  
 • putere buna de acoperire la un strat,  
 • rezistenta foarte buna la socuri mecanice (lovire, uzura si zgariere); rezistenta la intemperii,  caracter nepoluant,  
 • protectie impotriva infestarii cu microorganisme (fungi, alge ciuperci,etc).

Consum Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

Produsul Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER are un consum estimat de cca. 2 - 2.5 kg/ m2.

Compozitie Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

 • dispersie polimera acrilo-stirenica
 • fibre de carbon

Utilizare Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER se utilizeaza pentru acoperiri deosebite ale fatadelor si incaperilor supuse la uzura. Se poate aplica pe toate suprafetele de baza minerale : tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi, placi de gips-carton, beton, la interior si exterior, vopsitorii vechi rezistente la uzura si spalare.

Mod de aplicare:

Se aplica cu ajutorul unui fier de glet inoxidabil; se niveleaza /modeleaza cu drisca din material plastic.

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Aplicarea produsului pe suport se va face numai dupa pregatirea carespunzatoare a acestuia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaritoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei.

Pregatirea suprafetelor pentru aplicare la exterior:

a).Suprafete noi, tencuite

-se netezesc prin frecare cu piatra ponce, gresie, caramida bine arsa sau cu o bucata de scandura de brad, prin miscari circulare si pastrand permanent contactul cu suprafata tencuielii. Pentru arii mari, se folosesc aparate electrice de slefuit;

-fisurile existente se deschid cu un cutit si se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida;

-tencuielile care prin ciocanire se dovedesc necorespunzatoare se indeparteaza complet, pana la zidarie. Daca portiunea este mica se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida. Pe suprafete mari se utilizeaza mortar de acelasi fel cu al tencuielii existente; -dupa uscarea completa a zonei reparate urmeaza netezirea acesteia. Praful rezultat se indeparteaza cu perii, maturi sau se sufla cu aer comprimat;

-granulatiile de nisip mai mari, evidente pe suprafata tencuielii, trebuie indepartate deoarece ele se vor desprinde cu timpul impreuna cu finisajul, prin atingere;

-pe toata perioada retencuirii sau a reparatiilor zonelor problema, temperatura suportului trebuie sa fie cea recomandata la sectiunea "Conditii de aplicare";

-tencuiala proaspata trebuie lasata la uscare si maturare minim 7 zile (in functie de grosimea acesteia) inaintea aplicarii stratului de finisaj.

b).Suprafete noi, din beton:

-betonul proaspat este puternic alcalin si chimic reactiv. Continutul de umiditate de dedesubtul suprafetei este important pentru rezistenta in timp a acoperirii. Betonul nou are nevoie de 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii. Daca finisajul decorativ se executa inaintea acestei perioade, creste riscul de fisurare.

-suprafetele trebuie sa fie netede, plane si uscate.

-toti porii ramasi dupa turnare sau gaurile aparute in timpul transportului montajului sau turnarii se umplu cu mortar de ciment-var sau cu materiale de etansare adecvate.

-bavurile si dungile iesite in relief din turnare vor fi indepartate.

-petele de ulei(ramase de la matritele de turnare), precum si laptele de ciment se curata cu piatra de slefuit, perii de sarma sau prin sablare.

-fisurile sau crapaturile din suport se repara cu cimenturi speciale cu intarire rapida, rezistent la umezeala si la variatii de temperatura. Orice fisura nereparata poate fi punctul de plecare pentru desprinderea acoperirii de pe suport, pe masura ce suprafata este expusa la tensiuni termice, apa sau inghet- dezghet.

c).Suprafete care au mai fost vopsite

-se verifica starea tencuielii prin ciocanire; la portiunile care se desprind se reface tencuiala si se repara muchiile lovite.

-vopselele vechi, neaderente, se indeparteaza complet prin razuire cu spaclul de otel, ardere cu lampa de benzina sau folosind solutii chimice speciale.

-vopselele pe baza de huma se inlatura in totalitate.

-zonele atacate de ciuperci sau mucegai se impregneaza si se curata foarte bine cu solutie antimucegai AS 8000 destinata acestui scop, dupa care se usuca complet.

-eventualele reparatii se executa cu paste de ciment sau materiale de etansare adecvate; se indeparteaza apoi praful rezultat in urma slefuirii ulterioare reparatiei.

d).Grunduirea suprafetelor inaintea aplicarii produsului

-scopul acestei etape este sa impregneze suportul si sa ancoreze stratul de vopsea deja existent pe perete, in cazul in care acesta este destul de rezistent si nu s-a indepartat.

-prin grunduire se uniformizeaza absorbtia suportului, astfel incat ultimul strat de finisaj sa apara perfect omogen si fara pete.

-de asemenea, se urmareste cresterea aderentei dintre produsul aplicat si suport.

-grunduirea se face cu “amorsa pentru tencuiala G 8104”, prin aplicare intr-un singur strat, diluat maxim 10% cu apa curata si rece(15- 25°C)

ATENTIE - nerespectarea pregatirii suprafetei si neaplicarii grundului conform indicatiilor poate sa conduca la decolorarea si degradarea in timp a peliculei.

-grunduirea se face numai dupa ce suprafetele curatate, reparate sau retencuite s-au uscat complet. -zonele tencuite proaspat si cele reparate trebuie grunduite suplimentar datorita gradului mai mare de absorbtie pe care il prezinta.

-dupa uscarea suprafetei grunduite se poate aplica produsul.

Pregatirea suprafetelor pentru aplicare la interior:

a).Suprafete noi

-se netezesc prin frecare cu piatra ponce, gresie, caramida bine arsa sau cu o bucata de scandura de brad, prin miscari circulare si pastrand permanent contactul cu suprafata tencuielii. Pentru arii mari, se folosesc aparate electrice de slefu

-fisurile existente se deschid cu un cutit si se repara cu mortare de ciment, ipsos sau alte materiale de umplere si egalizare. Pentru fisuri cu adancimi de maxim 2mm, se foloseste “Stuc vinilic C 4000”. La grosimi mai mari, se recomanda aplicarea succesiva a mai multor straturi de stuc, cu slefuire si desprafuire intermediara.

-tencuielile care, prin ciocanire, se dovedesc necorespunzatoare se indeparteaza complet, pana la zidarie.Daca portiunea este mica se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida; pe suprafete mari se utilizeaza mortar de acelasi fel cu al tencuielii existente.

-stratul de glet se executa din pasta de ipsos sau “Stuc vinilic C 4000”, acesta din urma fiind deosebit de fin si de alb, cu uscare rapida si capacitate foarte buna de slefuire dupa uscarea completa.

-praful rezultat din netezirea suprafetelor se indeparteaza cu perii, maturi sau se sufla cu aer comprimat.

-granulatiile de nisip mai mari, evidente pe suprafata tencuielii, trebuie indepartate deoarece ele se vor desprinde cu timpul impreuna cu finisajul, prin atingere.

-pe toata perioada retencuirii sau a reparatiilor zonelor problema, temperatura suportului trebuie sa fie cea recomandata la sectiunea "Conditii de aplicare";

-tencuiala proaspata se lasa minim 24 ore pentru uscare completa inaintea aplicarii stratului de finisaj.

b).Suprafete care au mai fost vopsite

-se verifica starea tencuielii prin ciocanire; la portiunile care se desprind se reface tencuiala si se repara muchiile lovite

-vopselele vechi, neaderente, se indeparteaza complet prin razuire cu spaclul de otel, ardere cu lampa de benzina sau folosind solutii chimice speciale.

-vopselele pe baza de ulei(huma) se inlatura in totalitate.

-zonele atacate de ciuperci sau mucegai se impregneaza si se curata foarte bine cu solutie antimucegai AS 8000 destinata acestui scop, dupa care se usuca complet.

-eventualele reparatii se executa cu paste de ciment, de ipsos sau materiale de etansare adecvate; se indeparteaza apoi praful rezultat in urma slefuirii ulterioare reparatiei.

c).Grunduirea suprafetelor inaintea aplicarii produsului

-scopul acestei etape este sa impregneze suportul si sa ancoreze stratul de vopsea deja existent pe perete, in cazul in care acesta este destul de rezistent si nu s-a indepartat.

-prin grunduire se uniformizeaza absorbtia suportului, astfel incat ultimul strat de finisaj sa apara perfect omogen si fara pete.

-de asemenea, se urmareste cresterea aderentei dintre produsul aplicat si suport.

-grunduirea este obligatorie si consta in aplicarea unui strat “amorsa pentru tencuiala G 8104”, diluat maxim 10% cu apa curata si rece(15- 25°C)

-grunduirea se face numai dupa ce suprafetele curatate, reparate sau retencuite s-au uscat complet.

-zonele tencuite proaspat si cele reparate trebuie grunduite suplimentar datorita gradului mai mare de absorbtie pe care il prezinta.

-dupa uscarea suprafetei grunduite se poate aplica produsul.

Conditii de aplicare:

Conditii de aplicare pentru exploatare la exterior:

-interval ideal pentru aplicare: 12-30°C (temperatura mediului nu trebuie sa coboare sub 12°C primavara si toamna, iar vara nu trebuie sa depaseasca 30°C)

-temperatura mediului: 12-30°C

-temperatura suportului: 12-30°C

-umiditatea relativa a mediului: maxim 65%

-temperatura produsului: 15-30°C

Atentie la pericolul de inghet peste noapte ! Suportul trebuie sa corespunda normelor in vigoare, sa fie uscat, neted si lipsit de praf. Temperatura suportului nu trebuie sa scada sub temperatura minima recomandata si nici sa depaseasca temperatura maxima recomandata.

Produsul nu se aplica la sub 10°C sau pe suprafete umede, pe vant puternic, in conditii de umiditate ridicata (ceata, ninsoare sau alte fenomene meteo), in zone expuse intemperiilor si scurgerilor de apa sau in bataia directa a razelor solare. Nu se aplica pe suprafete orizontale pe care precipitatiile cad perpendicular (acoperis, glafuri etc.)

Producatorul nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care suportul nu este pregatit corespunzator, conform instructiunilor. Lucrul cu personal nespecializat, utilizarea uneltelor de aplicare neadecvate sau aplicarea in alte conditii decat cele recomandate nu implica responsabilitatea producatorului. In timpul aplicarii si uscarii recomandam a se proteja de ploaie suprafata aplicata cu ajutorul prelatelor pentru schele minim 3 zile de la aplicare. La +20°C si 65% umiditate relativa a aerului, uscarea in profunzime se produce in cca.3 zile. O umiditate crescuta a aerului si temperaturile scazute pot prelungi considerabil timpul de uscare si pot determina schimbari neregulate de nuanta (aspect patat). Pentru a evita aparitia petelor si a dungilor inestetice pe suprafata finisata este necesara si prezenta unui numar suficient de aplicatori care sa aplice materialul uniform, umed pe umed, fara intrerupere, dintr-o singura trecere.

Conditii de aplicare pentru exploatare la interior:

In cazul incalzirii interiorului este necesara asigurarea ventilatiei suficiente a incaperii.

NOTA: nerespectarea instructiunilor de aplicare poate duce la modificarea aspectului, calitatea si randamentul acoperirii.

ATENTIE: datorita folosirii materiilor prime naturale in compozitia tencuielii, sunt posibile mici variatii ale nuantelor, de aceea se recomanda utilizarea pe aceeasi suprafata de produs din acelasi lot, colorate identic. In caz contrar, materialele se vor amesteca bine intre ele inainte de aplicare, pentru a se evita obtinerea unor diferente colorimetrice pe aceeasi suprafata.

Valabilitate / depozitare:

Termenul de valabilitate este de 24 luni de la data fabricatiei.

In cursul acestei perioade produsul nu trebuie sa-si schimbe esential caracteristicile, se admite o usoara crestere a consistentei produsului.

Informatii pericole:

Fiind un produs diluabil cu apa, nu pune probleme deosebite de securitate a muncii. Se va evita contactul cu pielea, ochii si mucoasele. In cazul contactului cu pielea, se spala cu apa calda si sapun. In cazul contactului cu ochii, se spala din abundenta cu apa si apoi se consulta un specialist.  

Denumirea producatorului

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

52 164.99 In Stoc

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER 25 KG

2 opinii  2 opinii  |  Spune-ti opinia Producator: KOBER Cod produs: KTE8320-10 Disponibilitate: In Stoc

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER, este o tencuiala decorativa de interior / exterior structurata, alba, pe baza de dispersie polimera acrilo-stirenica intarite cu fibre de carbon.

Fibra de carbon avand o rezistenta mai mare decat a otelului ii confera produsului o calitate superioara prin rezistenta mai mare la variatii de temperatura, socuri mecanice si impiedicarea microfisurilor.

Tencuiala decorativa alba cu fibre de carbon datorita proprietatilor excelente o face superioara de una obisnuita.

Beneficii

 • aspect decorativ de praf de piatra,
 • lavabilitate ridicata,  
 • aderenta excelenta la substrat,  
 • aplicare si prelucrare usoara,
 • timp de uscare redus,  
 • putere buna de acoperire la un strat,  
 • rezistenta foarte buna la socuri mecanice (lovire, uzura si zgariere); rezistenta la intemperii,  caracter nepoluant,  
 • protectie impotriva infestarii cu microorganisme (fungi, alge ciuperci,etc).

Consum Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

Produsul Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER are un consum estimat de cca. 2 - 2.5 kg/ m2.

Compozitie Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

 • dispersie polimera acrilo-stirenica
 • fibre de carbon

Utilizare Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER se utilizeaza pentru acoperiri deosebite ale fatadelor si incaperilor supuse la uzura. Se poate aplica pe toate suprafetele de baza minerale : tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi, placi de gips-carton, beton, la interior si exterior, vopsitorii vechi rezistente la uzura si spalare.

Mod de aplicare:

Se aplica cu ajutorul unui fier de glet inoxidabil; se niveleaza /modeleaza cu drisca din material plastic.

Pregatirea suprafetei suport si aplicarea:

Aplicarea produsului pe suport se va face numai dupa pregatirea carespunzatoare a acestuia, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaritoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei.

Pregatirea suprafetelor pentru aplicare la exterior:

a).Suprafete noi, tencuite

-se netezesc prin frecare cu piatra ponce, gresie, caramida bine arsa sau cu o bucata de scandura de brad, prin miscari circulare si pastrand permanent contactul cu suprafata tencuielii. Pentru arii mari, se folosesc aparate electrice de slefuit;

-fisurile existente se deschid cu un cutit si se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida;

-tencuielile care prin ciocanire se dovedesc necorespunzatoare se indeparteaza complet, pana la zidarie. Daca portiunea este mica se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida. Pe suprafete mari se utilizeaza mortar de acelasi fel cu al tencuielii existente; -dupa uscarea completa a zonei reparate urmeaza netezirea acesteia. Praful rezultat se indeparteaza cu perii, maturi sau se sufla cu aer comprimat;

-granulatiile de nisip mai mari, evidente pe suprafata tencuielii, trebuie indepartate deoarece ele se vor desprinde cu timpul impreuna cu finisajul, prin atingere;

-pe toata perioada retencuirii sau a reparatiilor zonelor problema, temperatura suportului trebuie sa fie cea recomandata la sectiunea "Conditii de aplicare";

-tencuiala proaspata trebuie lasata la uscare si maturare minim 7 zile (in functie de grosimea acesteia) inaintea aplicarii stratului de finisaj.

b).Suprafete noi, din beton:

-betonul proaspat este puternic alcalin si chimic reactiv. Continutul de umiditate de dedesubtul suprafetei este important pentru rezistenta in timp a acoperirii. Betonul nou are nevoie de 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii. Daca finisajul decorativ se executa inaintea acestei perioade, creste riscul de fisurare.

-suprafetele trebuie sa fie netede, plane si uscate.

-toti porii ramasi dupa turnare sau gaurile aparute in timpul transportului montajului sau turnarii se umplu cu mortar de ciment-var sau cu materiale de etansare adecvate.

-bavurile si dungile iesite in relief din turnare vor fi indepartate.

-petele de ulei(ramase de la matritele de turnare), precum si laptele de ciment se curata cu piatra de slefuit, perii de sarma sau prin sablare.

-fisurile sau crapaturile din suport se repara cu cimenturi speciale cu intarire rapida, rezistent la umezeala si la variatii de temperatura. Orice fisura nereparata poate fi punctul de plecare pentru desprinderea acoperirii de pe suport, pe masura ce suprafata este expusa la tensiuni termice, apa sau inghet- dezghet.

c).Suprafete care au mai fost vopsite

-se verifica starea tencuielii prin ciocanire; la portiunile care se desprind se reface tencuiala si se repara muchiile lovite.

-vopselele vechi, neaderente, se indeparteaza complet prin razuire cu spaclul de otel, ardere cu lampa de benzina sau folosind solutii chimice speciale.

-vopselele pe baza de huma se inlatura in totalitate.

-zonele atacate de ciuperci sau mucegai se impregneaza si se curata foarte bine cu solutie antimucegai AS 8000 destinata acestui scop, dupa care se usuca complet.

-eventualele reparatii se executa cu paste de ciment sau materiale de etansare adecvate; se indeparteaza apoi praful rezultat in urma slefuirii ulterioare reparatiei.

d).Grunduirea suprafetelor inaintea aplicarii produsului

-scopul acestei etape este sa impregneze suportul si sa ancoreze stratul de vopsea deja existent pe perete, in cazul in care acesta este destul de rezistent si nu s-a indepartat.

-prin grunduire se uniformizeaza absorbtia suportului, astfel incat ultimul strat de finisaj sa apara perfect omogen si fara pete.

-de asemenea, se urmareste cresterea aderentei dintre produsul aplicat si suport.

-grunduirea se face cu “amorsa pentru tencuiala G 8104”, prin aplicare intr-un singur strat, diluat maxim 10% cu apa curata si rece(15- 25°C)

ATENTIE - nerespectarea pregatirii suprafetei si neaplicarii grundului conform indicatiilor poate sa conduca la decolorarea si degradarea in timp a peliculei.

-grunduirea se face numai dupa ce suprafetele curatate, reparate sau retencuite s-au uscat complet. -zonele tencuite proaspat si cele reparate trebuie grunduite suplimentar datorita gradului mai mare de absorbtie pe care il prezinta.

-dupa uscarea suprafetei grunduite se poate aplica produsul.

Pregatirea suprafetelor pentru aplicare la interior:

a).Suprafete noi

-se netezesc prin frecare cu piatra ponce, gresie, caramida bine arsa sau cu o bucata de scandura de brad, prin miscari circulare si pastrand permanent contactul cu suprafata tencuielii. Pentru arii mari, se folosesc aparate electrice de slefu

-fisurile existente se deschid cu un cutit si se repara cu mortare de ciment, ipsos sau alte materiale de umplere si egalizare. Pentru fisuri cu adancimi de maxim 2mm, se foloseste “Stuc vinilic C 4000”. La grosimi mai mari, se recomanda aplicarea succesiva a mai multor straturi de stuc, cu slefuire si desprafuire intermediara.

-tencuielile care, prin ciocanire, se dovedesc necorespunzatoare se indeparteaza complet, pana la zidarie.Daca portiunea este mica se repara cu pasta de ciment cu intarire rapida; pe suprafete mari se utilizeaza mortar de acelasi fel cu al tencuielii existente.

-stratul de glet se executa din pasta de ipsos sau “Stuc vinilic C 4000”, acesta din urma fiind deosebit de fin si de alb, cu uscare rapida si capacitate foarte buna de slefuire dupa uscarea completa.

-praful rezultat din netezirea suprafetelor se indeparteaza cu perii, maturi sau se sufla cu aer comprimat.

-granulatiile de nisip mai mari, evidente pe suprafata tencuielii, trebuie indepartate deoarece ele se vor desprinde cu timpul impreuna cu finisajul, prin atingere.

-pe toata perioada retencuirii sau a reparatiilor zonelor problema, temperatura suportului trebuie sa fie cea recomandata la sectiunea "Conditii de aplicare";

-tencuiala proaspata se lasa minim 24 ore pentru uscare completa inaintea aplicarii stratului de finisaj.

b).Suprafete care au mai fost vopsite

-se verifica starea tencuielii prin ciocanire; la portiunile care se desprind se reface tencuiala si se repara muchiile lovite

-vopselele vechi, neaderente, se indeparteaza complet prin razuire cu spaclul de otel, ardere cu lampa de benzina sau folosind solutii chimice speciale.

-vopselele pe baza de ulei(huma) se inlatura in totalitate.

-zonele atacate de ciuperci sau mucegai se impregneaza si se curata foarte bine cu solutie antimucegai AS 8000 destinata acestui scop, dupa care se usuca complet.

-eventualele reparatii se executa cu paste de ciment, de ipsos sau materiale de etansare adecvate; se indeparteaza apoi praful rezultat in urma slefuirii ulterioare reparatiei.

c).Grunduirea suprafetelor inaintea aplicarii produsului

-scopul acestei etape este sa impregneze suportul si sa ancoreze stratul de vopsea deja existent pe perete, in cazul in care acesta este destul de rezistent si nu s-a indepartat.

-prin grunduire se uniformizeaza absorbtia suportului, astfel incat ultimul strat de finisaj sa apara perfect omogen si fara pete.

-de asemenea, se urmareste cresterea aderentei dintre produsul aplicat si suport.

-grunduirea este obligatorie si consta in aplicarea unui strat “amorsa pentru tencuiala G 8104”, diluat maxim 10% cu apa curata si rece(15- 25°C)

-grunduirea se face numai dupa ce suprafetele curatate, reparate sau retencuite s-au uscat complet.

-zonele tencuite proaspat si cele reparate trebuie grunduite suplimentar datorita gradului mai mare de absorbtie pe care il prezinta.

-dupa uscarea suprafetei grunduite se poate aplica produsul.

Conditii de aplicare:

Conditii de aplicare pentru exploatare la exterior:

-interval ideal pentru aplicare: 12-30°C (temperatura mediului nu trebuie sa coboare sub 12°C primavara si toamna, iar vara nu trebuie sa depaseasca 30°C)

-temperatura mediului: 12-30°C

-temperatura suportului: 12-30°C

-umiditatea relativa a mediului: maxim 65%

-temperatura produsului: 15-30°C

Atentie la pericolul de inghet peste noapte ! Suportul trebuie sa corespunda normelor in vigoare, sa fie uscat, neted si lipsit de praf. Temperatura suportului nu trebuie sa scada sub temperatura minima recomandata si nici sa depaseasca temperatura maxima recomandata.

Produsul nu se aplica la sub 10°C sau pe suprafete umede, pe vant puternic, in conditii de umiditate ridicata (ceata, ninsoare sau alte fenomene meteo), in zone expuse intemperiilor si scurgerilor de apa sau in bataia directa a razelor solare. Nu se aplica pe suprafete orizontale pe care precipitatiile cad perpendicular (acoperis, glafuri etc.)

Producatorul nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care suportul nu este pregatit corespunzator, conform instructiunilor. Lucrul cu personal nespecializat, utilizarea uneltelor de aplicare neadecvate sau aplicarea in alte conditii decat cele recomandate nu implica responsabilitatea producatorului. In timpul aplicarii si uscarii recomandam a se proteja de ploaie suprafata aplicata cu ajutorul prelatelor pentru schele minim 3 zile de la aplicare. La +20°C si 65% umiditate relativa a aerului, uscarea in profunzime se produce in cca.3 zile. O umiditate crescuta a aerului si temperaturile scazute pot prelungi considerabil timpul de uscare si pot determina schimbari neregulate de nuanta (aspect patat). Pentru a evita aparitia petelor si a dungilor inestetice pe suprafata finisata este necesara si prezenta unui numar suficient de aplicatori care sa aplice materialul uniform, umed pe umed, fara intrerupere, dintr-o singura trecere.

Conditii de aplicare pentru exploatare la interior:

In cazul incalzirii interiorului este necesara asigurarea ventilatiei suficiente a incaperii.

NOTA: nerespectarea instructiunilor de aplicare poate duce la modificarea aspectului, calitatea si randamentul acoperirii.

ATENTIE: datorita folosirii materiilor prime naturale in compozitia tencuielii, sunt posibile mici variatii ale nuantelor, de aceea se recomanda utilizarea pe aceeasi suprafata de produs din acelasi lot, colorate identic. In caz contrar, materialele se vor amesteca bine intre ele inainte de aplicare, pentru a se evita obtinerea unor diferente colorimetrice pe aceeasi suprafata.

Valabilitate / depozitare:

Termenul de valabilitate este de 24 luni de la data fabricatiei.

In cursul acestei perioade produsul nu trebuie sa-si schimbe esential caracteristicile, se admite o usoara crestere a consistentei produsului.

Informatii pericole:

Fiind un produs diluabil cu apa, nu pune probleme deosebite de securitate a muncii. Se va evita contactul cu pielea, ochii si mucoasele. In cazul contactului cu pielea, se spala cu apa calda si sapun. In cazul contactului cu ochii, se spala din abundenta cu apa si apoi se consulta un specialist.  

Denumirea producatorului

Tencuiala decorativa cu fibre de carbon KOBER

Atribute produs
Continut substante nevolatile (%) 83± 1%
Termen de valabilitate 24 luni
pH 7.5-8.5
Densitate 1,9 ± 0,1 g / ml

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: